Cum să te bucuri de ultimele zile de vară

Au trecut câteva zile din luna August și parcă deja simțim că vara se apropie de final. Și nu toți suntem pregătiți pentru asta, nu-i așa? Mai ales dacă am avut perioade grele la birou, cu mult stres și oboseală fizică si emoțională.

Poate că și tu asociezi vara cu vacanța, cu ceva mai multă relaxare, cu zile mai puțin încărcate la birou. Sau, din contră, poate că ești mult mai solicitat vara, prin prisma domeniului tău de activitate. 

Sau poate sperai ca vara asta să te poți odihni sau distra mai mult, dar nu ți-a ieșit încă...

Ei bine, indiferent de câtă treaba ai, dacă ți-ai programat sau nu concediu sau dacă ai avut deja parte de el, poți apela la o serie de strategii și lucruri, oricât de mărunte, pentru ca ultimele zile de vară din acest an să fie trăite cu sens și bucurie. 

Știi vorba aceea "fă rai din ce ai?" Nu avem neapărat nevoie de vacanțe lungi sau de experiențe luxoase și nu contează atât de mult unde ne aflăm.

Iată cateva din recomandarile noastre pentru a te bucura mai mult de acest final de vară.

1. Fă-ți un plan de activități relaxante

Chiar dacă nu ai un concediu programat, poți crea un plan de activități relaxante pentru fiecare zi de vară. Programează-ți acele lucruri simple, dar pe care le tot amâni. Fie că este vorba despre o plimbare în natură (poate fi acea pădure din apropiere), o seară liniștită, petrecută citind o carte bună sau pregătind o masă specială, o zi la spa, planificarea acestor mici bucurii te poate ajuta să te deconectezi de la rutina zilnică. 

2. Renunță la tehnologie pentru măcar o zi

Alege o zi în care să te deconectezi complet de la tehnologie. Lasă telefonul și dispozitivele electronice deoparte și concentrează-te pe activități în aer liber, socializare sau pur și simplu pe odihnă. Acest lucru te va ajuta să îți recapeți concentrarea și să te simți mai prezent în momentul actual.

3. Explorează noi locuri

Indiferent dacă călătorești sau rămâi în oraș, încearcă să explorezi locuri noi sau să redescoperi atracțiile locale. Vizitează parcuri, muzee, restaurante sau piețe de agricultori și bucură-te de ceea ce oferă comunitatea ta.

4. Învață ceva nou

Vară este momentul potrivit pentru a încerca activități sau hobby-uri noi. Poți încerca să înveți să gătești rețete noi, să pictezi, să cânti la un instrument muzical, să încerci sporturi acvatice, să cumperi cărți noi. A învăța ceva nou îți poate stimula creativitatea și te poate ajuta să scapi de rutină.

Aici îți recomandăm programele Career Shift de evoluție în carieră. Hai pe www.careershift.ro să vezi ce ți-am pregătit pentru această toamnă!

5. Petrece timp cu cei dragi

Vara este momentul ideal pentru a petrece timp de calitate alături de familie și prieteni. Organizează grătare în curte, picnicuri în parc sau seri de jocuri de societate. Aceste momente de conexiune socială te vor ajuta să te simți împlinit și relaxat. Relațiile sunt mai importante decât crezi.

6. Adoptă o rutină de îngrijire personală

Acordă-ți timp să ai grijă de tine în mod autentic. Poți face yoga, meditație sau să încerci tehnici de respirație pentru a reduce stresul și a-ți îmbunătăți starea de bine. De asemenea, asigură-te că ai grijă de sănătatea ta fizică prin activități fizice regulate și o alimentație echilibrată, ușoară, potrivită temperaturilor de vară.

7. Înfrumusețează-ți spațiul personal

Creează un spațiu relaxant în propria ta casă sau în grădină, unde să poți petrece timp cu tine. Poți face decluttering, aruncând sau donând lucrurile care nu-ți mai servesc și elibera spațiul. Poți adăuga plante, lumânări parfumate, perne confortabile și elemente decorative care să te inspire și să te ajute să te relaxezi.

8. Bucură-te de apusuri și răsărituri

Ieși afară în fiecare dimineață și seară pentru a beneficia de lumina naturală și a admira apusurile și răsăriturile. Această practică este esențială pentru ritmul tău circadian, pentru sănătatea și energia ta. În plus, aceste momente pot fi o sursă de inspirație și relaxare, ajutându-te să începi sau să închei ziua într-un mod liniștit. 

9. Fă ceva pentru prima dată

Folosește vara ca o oportunitate de a înfrunta temerile sau de a-ți depăși limitele. Poate fi vorba despre a învăța să înoți, a încerca sporturi extreme, a intra în acel club de lectură pe care îl tot urmărești sau chiar a pleca singur/ă într-o vacanță. Confruntarea cu temerile poate aduce o satisfacție și o încredere de sine sporită.

10. Planifică-ți următoarele aventuri

Chiar dacă vara se apropie de sfârșit, poți să îți planifici viitoarele aventuri sau activități care îți aduc bucurie. Acest lucru te poate ajuta să menții un sentiment de anticipare și entuziasm pentru viitor.

Indiferent de activitățile pe care le alegi, este important să-ți asculți propriile nevoi și să acorzi atenție momentelor autentice de bucurie și relaxare. Alege acele activități care îți aduc fericire și care te ajută să te simți cu adevărat conectat la tine însuți și la lumea din jur.


Previous
Previous

Ce bariere ne punem în carieră (și în viață)

Next
Next

Burnout-ul: Cum il recunosti si il gestionezi