Career Shift Primul program de orientare in cariera din Romania

Career Shift: Primul program de orientare in cariera din Romania

Cariera pe care o avem nu este intotdeauna cariera care ne implineste. Dupa ani de zile in care am stat de vorba cu oameni care se aflau intr-un moment al carierei care nu ii facea fericiti, am decis sa schimbam ceva si sa cream un program structurat care sa te ajute in orientarea in cariera. 

 

Am strans ani de experienta, de schimbari de cariera si transformare, am pus toata aceasta experienta pe care am acumulat-o, in primul program de orientare in cariera din Romania. 

 

Asa a luat nastere Career Shift. 

 

Dupa luni intregi de pregatire, in martie 2021 am inceput lucru cu prima grupa care a parcurs programul. Ce au spus participantii dupa incheierea celor 8 saptamani de Career Shift, gasesti in acest video pe pagina noastra de Facebook

 

Care este scopul nostru principal? 

 

Urmarim sa oferim un program transformational si revelator tuturor celor care se simt nemultumiti de punctul in care se afla in cariera proprie. Noi o numim o evolutie in cariera.

Ce inseamna evolutie in cariera?

Daca vreodata te-ai intrebat “Ce urmeaza acum?” inseamna ca ai trecut printr-un moment in care ai cautat sa evoluezi la job, in companie si in viata in general. 

O evolutie continua a carierei presupune o dezvoltare profesionala continua, adaptarea eficienta la mediul inconjurator si constientizarea lucrurilor pe care le vrei si/sau de care ai neaparat nevoie pentru a avea o cariera care sa iti aduca beneficiile materiale, umane, financiare si emotionale dorite.

 

Aceasta evolutie presupune mai multi pasi de actiune, precum elaborarea unui plan, stabilirea necesitatii continue de invatare si perfectionare a abilitatilor, explorarea de noi oportunitati, formarea de noi relatii profesionale, dezvoltarea unui brand personal si structura pentru a seta pasii urmatori necesari evolutiei. 

Program de consiliere in cariera: Cui ii se adreseaza Career Shift?

Consilierea in cariera nu este ceva foarte des intalnit, insa societatea noastra incepe sa se schimbe mai repede decat a facut-o pana acum, iar asta implica si o transformarea a noastra, dar si a joburilor pe care le avem. 

 

Daca simti ca esti nefericit la job, sa stii ca nu esti singur. Conform studiilor din intreaga lume, 85% din angajatii nu sunt multumiti de jobul lor. Nevoia de a schimba ceva nu este doar a ta, ci exista peste tot, doar ca putini au curajul de a face o schimbare.

Si totusi te intrebi daca un program de orientare in cariera este pentru tine.

 

Career Shift este potrivit pentru tine daca:

 • Cauti consiliere in cariera
 • Vrei sa inveti sa iti faci un management al carierei
 • Vrei sa iti construiesti un plan de dezvoltare personala si profesionala
 • Esti interesat de sesiuni de couching de cariera
 • Nu stii in ce directie sa mergi mai departe in cariera pe care o ai
 • Vrei sa descoperi ce job ti se potriveste
 • Vrei sa avansezi in compania in care lucrezi deja
 • Vrei sa iti continui cariera in cadul altei companii
 • Iti doresti sa lucrezi ca freelancer
 • Vrei sa devii antreprenor si sa iti deschizi propria afacere

Nu este un curs, ci un program de orientare in cariera 

De cele mai multe ori avem nevoie de claritate si de o structura pentru a putea face schimbarile necesare pentru a ne indeplini obiectivele. 

Iar aici Career Shift exceleaza. 

 

Iata ce a spus una dintre participantele din prima cohorta Career Shift: 

 

Daca va asteptati sa fie un curs, nu este un curs. Este un program cu foarte multe resurse, foarte bine structurat, la care voi trebuie sa contribuiti. Faptul ca aveti ocazia sa platiti pentru el este un lucru foarte bun. Eu nu am mai auzit de astfel de programe, si cred ca este o investitie in tine care merita fara nici o indoiala. 

 

Gasesti restul interviului cu participanti aici.

 

Fiind un program, este necesar sa exista dorinta si motivatia de a schimba ceva, de a-ti transforma cariera si viata. 

 

De aceea nu incercam cu orice pret sa vindem acest program, pentru ca nu toate programele sunt pentru toata lumea. 

 

Reusita programului tine de fiecare participant in parte, iar pentru a ajunge sa ai parte de o transformare, este necesar sa ai motivatia inca inainte de a te inscrie. 

 

Doar motivatia de a evolua si de a participa cu adevarat in program te va ajuta sa gasesti solutia de a ajunge in acel punct. Iar asta se aplica atat programelor de dezvoltare personala, cat si programelor de dezvoltare profesionala. 

 

Motivatia este cea care te ajuta sa parcurgi programul, sa ii dedici timp si sa te concentrezi in fiecare sesiune si workshop, iar pe baza informatiilor primite si descoperite, sa poti sa iti formezi propriul plan de dezvoltare profesionala. 

Coaching si orientare in cariera in cadrul unui program de grup

Career Shift este un program care ofera orientare in cariera prin group coaching. Am ales aceasta formula din doua motive foarte simple. Beneficiile grup coaching-ului si costul pentru fiecare participant.

Ce este group coaching-ul?

Coaching-ul de grup este un program parcurs de mai multi participanti, in care traiesti o experienta comuna de evolutie si dezvoltare personala.

Principalul avantaj al coaching-ului de grup este ca optimizeaza talentul colectiv si are potentialul de a dezvolta rezultate mai rapide fata de coaching-ul individual. 

Care sunt beneficiile coaching-ului de grup?

 • Promovarea sistemelor si a gandirii strategice.
 • Dezvoltarea abilitatii de introspectie, reformularea provocarile, constientizarea impunerii propriilor limitari, planificare pentru rezolvarea problemelor si gestionarea timpului.
 • Imbunatatirea abilitatilor de prezentare si comunicare.
 • Inspira o gandire creativa.
 • Imbunatateste abilitatile interpersonale de ascultare, punerea de intrebari, coaching si feedback.
 • Facand parte dintr-un colectiv cu valori asemanatoare, poti sa iti expui si sa iti testezi ideile, planul de actiune sau modelul de afacere.

Fiecare cohorta Career Shift este formata din oameni deschisi spre evolutie, care aleg sa iti depaseasca fricile si sa isi testeze pozitia pe piata muncii, fara a fi criticat sau judecat. Este o confruntrare cu realitatea, din care primesti feedback contructiv, care sa te ajute sa iti formezi planul de actiune. 

 

Acest mediu prietenos te ajuta sa vezi calitatile pe care le vad ceilalti in tine si sa iti formezi o ipoteza concreta asupra jobului pe care ti-l doresti. 

 

Un alt impact pozitiv al coaching-ului de grup este componenta de networking, care continua chiar si dupa terminarea programului. Programul are multe exercitii individuale care se discuta apoi in triade si fiecare cohorta are propriul grup pe Facebook. 

Costuri individuale reduse in cadrul coaching-ului de grup

Group coaching este si o metoda avantajoasa financiar prin care poti lucra cu un coach care sa te ajute sa obtii ceea ce iti doresti de la jobul tau. 

In Romania, costul unei sedinte individuale de coaching incepe de la 150 EUR, dar in cadrul programul Career Shift de group coaching, o sedinta costa aproximativ 17 EUR. 

Transformarea incepe cu un plan de dezvoltare profesionala

Ca orice schimbare in viata, schimbarea directiei in cariera necesita planificare si un plan concret, iar Career Shift este singurul program din Romania conceput special pentru a te ajuta sa atingi aceste obiective. 

 

Cei 3 coach sunt Mihai, Vio si Cristina, care iti pot raspunde la orice întrebare despre program. Book a Shifter Call (fara obligatii) si poti sa testezi daca acest program potrivit este pentru tine.

 

Cariera care te implineste si iti ofera un sens, exista.

O construim impreuna.

Mihai ZANT,
28 mai 2021