Adina Mitroi, Career Shift STORIES

Career Shift STORIES

Career Shift e despre oameni. Despre visuri și temeri, povești autentice, echipă, vulnerabilitate și putere, curaj și explorări,  provocări și asumare. Comunitatea noastră e formată din zeci de profesioniști care ne-au acordat încredere, ne-au dat voie să-i însoțim pe o bucată din drum și să le fim parteneri de creștere și transformare. 

Aceste interviuri, pline de inspirație, ne deschid o ușă către o mică parte din călătoria lor și din cine sunt ei acum.


Despre Adina Mitroi

Întrebarea pe care mi-o puneam în minte era: “Ce pot să fac astfel încât să fac zilnic ceva care să îmi aducă împlinire, satisfacție, dar și resurse financiare în același timp?”
— Adina

Adina, participantă în Career Booster, este Certified NLP Practitioner, pasionată de psihologie, public speaking, training și neuroștiințe. În prezent, face parte din Organizația Internațională de Public Speaking - Toastmasters Bucharest Club – și dintr-o comunitate de voluntariat - Wellbeing Enthusiasts.

Pe Adina o puteți găsi pe LinkedIn


Care era cea mai importantă întrebare pentru care căutai răspuns, înainte să participi în Career Booster?

Înainte să intru în program, eram dezamăgită, resemnată și nu mai aveam vreo speranță că voi gasi ceva care să mă împlinească în domeniul în care lucrez. Întrebarea pe care mi-o puneam în minte era: “Ce pot să fac astfel încât să fac zilnic ceva care să îmi aducă împlinire, satisfacție, dar și resurse financiare, în același timp?”

Care era cea mai mare teamă?

Teama cea mai mare era că nu mă potrivesc deloc în această zona a corporațiilor și nu știam în ce direcție să merg. Prin urmare, îmi era teamă că nu voi fi capabilă să câștig financiar atât cât să pot să trăiesc într-un mod decent.

Care era narativul pe care ți-l spuneai, dar voiai să-l schimbi? Ce credeai despre tine?

Îmi spuneam mereu că mi-am greșit drumul, că nu am ales facultatea potrivită pentru mine la momentul respectiv și ca tot ce am lucrat in acesti ani a fost în zadar și fără sens. Credeam despre mine că am potențial să fac alte lucruri și că îmi iroseam timpul într-un job nepotrivit.

Ce simți că te-a ajutat cel mai mult în experiența din program?

În primul rând, au fost testele psihometrice, în urma cărora am mai aflat câte ceva despre mine. De asemenea, am înțeles mai bine ce sunt valorile și cât de importante sunt în definirea propriei persoane.
În al doilea rând, au fost intențiile și obiectivele pe care mi le-am setat de la început. Nu eram familiară cu aceste concepte și nu eram prea încrezătoare în ele.


Ce te-a surprins cel mai mult la călătoria prin care ai trecut, odată cu intrarea în program?

Eu am fost mereu atrasă de grupuri/comunități și mi-am dorit să fac parte dintr-o comunitate. Se simte minunat să interacționezi cu oameni care trec prin situații similare, care te înțeleg și cu care poți discuta subiecte din același spectru. 

Apoi, am inteles cât de importantă e setarea de intenții, credința că se vor întâmpla și acțiunile pe care e nevoie să le faci pentru a atinge obiectivele propuse. Exercițiile de vizualizare au fost de mare ajutor, deoarece au adus claritate și au scos din subconștient acele dorințe “mari” și ascunse ale noastre.

Fotografie din arhiva personală

Ce rezultate concrete ai avut dupa program?

După terminarea programului, a apărut o nouă poziție în compania în care lucram, o poziție apropiată de ce îmi doream eu să fac. Aș spune că a fost o coincidență, însă, nimic nu este întâmplător. 😊 Consider că exercițiile de vizualizare + setarea de intenții sunt cele care au ajutat la “apariția” unui nou job pentru mine, care să bifeze ceea ce îmi doream eu să învăț și să lucrez. În prezent, lucrez pe această poziție și simt că sunt mai aproape de obiectivul meu final.

Tot aici, aș adăuga și faptul că m-am alăturat comunității “Career Shift” din dorința de a învăța de la oameni cu experiență, cât și de a lucra cu oameni dragi, plini de energie bună și oameni care pot înțelege cu adevărat cum se simte să nu te regăsești în ceea ce faci.

Ce știi acum, mai mult ca înainte? 

Am învățat că atunci când îți dorești ceva, e important să faci ceva, să acționezi: pentru claritate, e nevoie de acțiune, determinare și curaj.

Cum s-a schimbat în ultima vreme definiția ta despre carieră și împlinire profesională? 

Înainte de program, mă simțeam foarte neînțeleasă de cei din jurul meu. Discutam cu oameni pentru care erau mai importante resursele financiare decât investiția emoțională în ceea ce lucrau. Credeam că este ceva în neregulă cu mine. Acum, văzând că există și oameni ca mine, care pun accentul pe o carieră cu sens, am realizat că este o problemă reală și că nu este normal să irosim timp și sănătate, făcând ceva ce nu ne aduce satisfacție. Lucrăm foarte mulți ani din viață, let’s make them useful and full of joy!😊

Ce i-ai sfătui pe alți potențiali participanți în Career Booster, care sunt într-o etapă de explorare și decizii în carieră?

I-aș sfătui să nu mai amâne decizia de a lucra la convingerile limitative, să acționeze, să ceară ajutor (coaching, terapie, mentorat) și să nu rămână blocați într-un job care nu le aduce valoare. Aici, programul Career Booster i-ar ajuta foarte mult, în sensul în care este conceput ca un coaching de grup. Din punctul meu de vedere, transformările au loc mult mai rapid alături de alți oameni, deoarece este vorba despre puterea vindecătoare a grupului. Oamenii prind curaj și sunt mai dispuși să schimbe ceva în viața lor când au parte de susținere, integrare și aparțin unei comunități.

Cine ești astăzi? Ce ai vrea să știe lumea despre tine? 

Sunt o persoana dedicată și perseverentă, dornică mereu să învețe lucruri noi și orientată către dezvoltare personală și educație. Sunt pasionată de psihologie, public speaking, training și neuroștiințe. În prezent, sunt Certified NLP Practitioner, fac parte din organizația internațională de Public Speaking - Toastmasters Bucharest Club – și dintr-o comunitate de voluntariat - Wellbeing Enthusiasts. În timpul liber, fac sport, merg pe munte și, din când în când, creez aranjamente florale. Consider că pentru a ne bucura de viață, e necesar să ne cunoaștem propria persoană, să avem o relație bună cu noi înșine și, apoi, și cu cei din jurul nostru. Pun foarte mult accent pe sănătate la un nivel holistic (fizic, mental, emoțional și social), stil de viață sănătos (sport, nutriție, stare de prezență), conectare cu natura și relații armonioase.

Previous
Previous

Adrian Teodorescu, Career Shift STORIES

Next
Next

Anca Lungu, Career Shift STORIES