Adrian Teodorescu, Career Shift STORIES

Career Shift STORIES

Career Shift e despre oameni. Despre visuri și temeri, povești autentice, echipă, vulnerabilitate și putere, curaj și explorări,  provocări și asumare. Comunitatea noastră e formată din zeci de profesioniști care ne-au acordat încredere, ne-au dat voie să-i însoțim pe o bucată din drum și să le fim parteneri de creștere și transformare. 

Aceste interviuri, pline de inspirație, ne deschid o ușă către o mică parte din călătoria lor și din cine sunt ei acum.


Despre Luiza Pascu

Cred că dacă stăm cu noi la masă, ne notăm aceste convingeri care ne limitează și încercăm să le privim din alt unghi, le vom putea transforma în convingeri care ne servesc. Știu că este greu, dar mai bine să facem ceva decât să rămânem în același punct. Sau cum zice personajul Jedi Master Yoda din Star Wars: ”Do, or do not. There is no try
— Adrian Teodorescu

Adrian, participant în Career Booster, este antrenor de tenis de câmp în București. Pasiunea sa este să-i îndrume pe adulții care vor să învețe tenis sau să își îmbunătățească jocul, fie pentru ei personal, fie pentru participarea la turnee de amatori. Adrian lucrează inclusiv cu liceeni, în sesiuni individuale, dar și de grup.

Află mai multe despre ce face Adrian și cum poți lucra cu el aici.


Care era cea mai importantă întrebare pentru care căutai răspuns?

Ce activitate profesională se potrivește cu personalitatea mea. Cred că, mai devreme sau mai târziu, cu toții ne întrebăm asta. La ce job ne potrivim, unde putem excela, ce domeniu profesional ne dă cea mai mare energie indiferent de zi sau oră. Toate aceste întrebări făceau parte din spectrul potrivirii activității profesionale cu personalitatea, unde știam răspunsul la câteva, dar simțeam că nu se legau între ele.

Cu ce obiectiv ai intrat in program?

Am intrat cu obiectivul de a găsi o aliniere între carieră și personalitatea mea. Lucrasem în sales de 6 ani, am fost consultant financiar, team leader în domeniul financiar și sales manager în domeniul Education Technology. La vremea respectivă în jobul unde eram, cam 80% din timp era dedicat vânzarii de cursuri de IT. Începusem să am multe zile în care ajungeam la birou cu o senzație de disconfort și respingere față de ceea ce făceam. Simțeam că trece viața pe lângă mine, iar eu eram blocat în acel job.

Voiam să îmi dau demisia cât mai repede, am avut zeci de aplicări, dar nici un interviu nu se lega. Am știut întotdeauna că pot să ofer mai mult decât a fi un vânzător, însă nu știam exact ce. Așa că m-am înscris la Career Shift ca să aflu unde m-aș potrivi profesional.

Cum a fost experiența în program?

Experiența din program a fost ca un ghidaj pentru mine. Prin întrebările puse, exercițiile și temele pe care le aveam, am putut să connect the dots. Știam că am nevoie de un astfel de cadru ca să îmi formez imaginea de ansamblu. Ce a fost interesant de observat este că toate răspunsurile au început să ducă spre o direcție care să conțină: help people grow, tenis de câmp, mentoring, coaching, leadership și cel mai important, să am o carieră cu sens și higher purpose. Natural, întrebarea a fost “oare cum pot să le leg din punct de vedere profesional?”.

Într-un fel, simțeam că direcția antreprenorială ar fi cea potrivită, însă eram deschis și către altceva. Una dintre acestea ar fi fost manager departament sales cu autonomie totală asupra dezvoltării procesului de vânzare, recrutare angajați și instruirea lor. Îmi schimbasem jobul cu o lună înainte de a începe programul, era mult mai ok decât cel anterior, dar tot simțeam că nu era cel ideal pentru mine.

Cum s-a transformat obiectivul tău?

Pe măsură ce trecea timpul, iar informațiile se mai sedimentau, mi-am dat seama ca m-aș potrivi foarte bine într-un domeniu în care să am autonomie și să fie în zona de coaching, mentoring, help people grow. Așa că am prins ceva curaj și m-am întrebat dacă pot combina toate acestea cu pasiunea mea, tenisul de câmp. Am practicat acest sport 15 ani cu diverși antrenori, însă nu am avut ocazia să joc de performanță. Îmi suna bine ideea de antrenor de tenis, dar era o voce în capul meu care îmi zicea că poate nu mă descurc, că cine m-ar lua pe mine ca antrenor, că dacă nu am jucat de performanță nu voi putea să învăț pe cineva. Cred că știți despre care voce vorbesc. Cu toate că fiecare coleg din program credea și îmi spunea că eu m-aș descurca excelent ca antrenor și că mi s-ar potrivi de minune.


Ce rezultate concrete ai avut după program?  

Mi-am conturat în timpul programului proiectul de antrenor de tenis de câmp. Nu voiam să fiu doar un simplu antrenor care îți dă mingi și atât, ci să îmbin antrenoratul cu zona de coaching și mentoring. Așa a luat naștere brandul Adrian Teodorescu – Antrenorul tău personal de tenis. Mi-am dat seama că singur nu ar fi profi să îl construiesc, așa că am început să am colaborări pentru site, poze, logo și identitate de brand, chiar dacă a durat mai mult decât îmi planificasem eu.

Fotografie din arhiva personală

Am lansat proiectul în septembrie 2022, iar până în noiembrie am activ 3 clienți. Pe lângă antrenorat, împreună cu colega mea din program Claudia https://www.instagram.com/claudia_antrenor_tenis_de_masa/, am început un proiect tare drag nouă. Claudia este antrenoare de tenis de masă în Sibiu de peste 10 ani și unul dintre cei mai faini antrenori pe care i-am cunoscut. Dacă sunteți din Sibiu și vreți să jucați tenis de masă, apelați-o cu drag.

Noi oamenii, putem avea multe credințe care nu ne servesc, ci doar ne limitează. Îți vine în minte o astfel de credință la care ai putut renunța sau cu care ai lucrat pentru a-i diminua puterea?

Dacă făceam totul conform planului pe care l-am creat în timpul programului, trebuia să am un avans de 3-4 luni în toate proiectele. Însă le-am decalat pe toate cu 3-4 luni, iar credința care îmi tot vorbea în cap era că dacă îmi amân planurile și le voi face mai târziu, o să fie nașpa. Trebuia să îmi lansez proiectul cu tenisul la începutul verii și l-am lansat în toamnă. La fel și proiectul împreună cu Claudia, trebuia să îl lansăm în toamnă și încă lucrăm la el.

Însă, de aici am învățat un lucru: că este mai bine să apelez la persoane care sunt specialiști pe ceea ce fac, decât să fac eu singur ceva la care poate nu mă pricep foarte bine. Chiar dacă asta înseamnă să îmi decalez planul. Încă o dată, l-am decalat, nu am renunțat la el. Doar i-am schimbat strategia, dar nu și direcția. Iar când am început să văd această convingere din acest unghi, m-am liniștit. În continuare aș fi vrut să fac lucrurile conform planului inițial, însă realist vorbind, totul este mult mai ok acum, decât dacă le-aș fi făcut singur.

Cred că dacă stăm cu noi la masă, ne notăm aceste convingeri care ne limitează și încercăm să le privim din alt unghi, le vom putea transforma în convingeri care ne servesc. Știu că este greu, dar mai bine să facem ceva decât să rămânem în același punct. Sau cum zice personajul Jedi Master Yoda din Star Wars: ”Do, or do not. There is no try”.


Ce i-ai sfătui pe alți potențiali participanți care sunt într-o etapă de explorare și decizii în carieră?  

Să își facă o analiză asupra vieții lor profesionale și a ceea ce-și doresc. Să aibă răbdare și încredere în procesul de schimbare, chiar dacă pare dureros sau dacă au impresia că nu ajung nicăieri. Trust the process, posibil să te simți pierdut într-o zi, iar a doua zi totul să aibă sens. Și să nu pună presiune asupra lor, ca și cum ”trebuie neapărat să-mi iasă acea carieră, altfel mi-am ratat viața”. Nu, nu e vorba deloc despre asta. Ci despre cariera pe care ți-o poți construi și care are sens pentru tine!

Cine ești astăzi? Ce ai vrea să știe lumea despre tine? 

Astăzi sunt antrenor de tenis de câmp în București. Rolul meu este să îi îndrum pe adulții care vor să învețe tenis sau să își îmbunătățească jocul, fie pentru ei personal, fie vor să participe la turnee de amatori. Lucrez inclusiv cu liceeni care vor să practice tenisul, așa cum și eu l-am practicat în toți anii de liceu. Ședințele de curs sunt fie individuale sau de grup, așa că poți să îți aduci și prietenii pe teren.

Pentru cine dorește să joace tenis, vă aștept cu drag pe:

Site: https://adrianteodorescu.ro/

Instagram: https://www.instagram.com/adrian.antrenor.tenis/

Facebook: https://www.facebook.com/adrian.antrenor.tenis

Telefon/Whatsapp: 0741184096

Previous
Previous

Luiza Pascu, Career Shift STORIES

Next
Next

Adina Mitroi, Career Shift STORIES