Anca Lungu, Career Shift STORIES

Career Shift STORIES

Career Shift e despre oameni. Despre visuri și temeri, povești autentice, echipă, vulnerabilitate și putere, curaj și explorări,  provocări și asumare. Comunitatea noastră e formată din zeci de profesioniști care ne-au acordat încredere, ne-au dat voie să-i însoțim pe o bucată din drum și să le fim parteneri de creștere și transformare. 

Aceste interviuri, pline de inspirație, ne deschid o ușă către o mică parte din călătoria lor și din cine sunt ei acum.


Despre Anca Lungu

Transformarea pleacă de la călătoria pe care ești dispus sa o faci către “self awareness”, cu bune și cu rele și e atinsă de acțiunile pe care le faci.
— Anca

Anca, participantă în Career Booster, este un profesionist pasionat, lider și coach acreditat. Pe Anca o puteți găsi pe LinkedIn pentru o discuție de business, de marketing sau personală, un sfat, mentorat sau coaching.

În prezent, Anca este Marketing Manager, LEGO.


Care era narativul pe care ți-l spuneai, dar voiai să-l schimbi? Ce credeai despre tine?

Am fost în prima cohortă Career Booster (cred că prima înscrisă), la început de 2021, după un 2020 pandemic, cu multe provocări. Simțeam de ceva timp nevoia unei schimbări, schimbare către ceva mult mai "meaningful", simțeam că pot, însă nu știam de unde să o apuc și căutăm răspunsuri. Credeam că trebuie să șterg cu buretele cei +12 ani de carieră și să o iau de la capăt, iar asta ma bloca. Așa că mi-am făcut un cadou: înscrierea în program:)

Cu ce obiectiv ai intrat în program?

Sa explorez cât mai mult ceea ce programul urma să ofere, astfel încât să folosesc instrumentele oferite pentru a face pași către schimbarea de care aveam nevoie.

Cum a fost experiența în program?

Surprinzătoare, plina de emoții și cu multe momente de explorare.

Ce simți că te-a ajutat cel mai mult?

Faptul ca a "hrănit" atât latura mea emoțională, cât și pe cea pragmatică, astfel am reușit să înțeleg ce vreau și să pot face pași concreți în realizarea obiectivului.


Ce rezultate concrete ai avut dupa program? 

In primul rand, am căpătat o înțelegere mult mai buna asupra mea, ce pot, ce cred și ce mă limitează sau mă ajuta. Sunt de părere ca odată clarificată partea asta, poți face orice. Astfel ca, in mai puțin de 4 luni de la încheierea programului, m-am înscris la școala de coaching PWC Business Coaching Diploma și în prezent sunt și coach certificat. Am împlinirea că:

  1. Fac ceva care îmi dă mult sens și satisfacție ca om;

  2. Am bucuria unor rezultate concrete din sesiunile de coaching pe care le țin;

  3. Continui sa fac cu și mai multă pasiune ceea ce am făcut în ultimii +12 ani, cu mai mult impact și rezultate în zona de leadership.

Fotografie din arhiva personală

Ce i-ai sfătui pe alți potențiali participanți în Career Booster, care sunt într-o etapă de explorare și decizii în carieră?

Dacă petrec mai mult de 2h cu ganduri de genul "oare care e pasul următor?", "nu mă mai regăsesc în ce fac", "nu mă simt împlinit/ă", "mă simt obosit/ă", "simt că trebuie să fac ceva, dar nu știu ce" și altele în aceeași direcție, atunci STOP! Înseamnă că ceva trebuie schimbat și să nu piardă timpul. Sfatul meu este să ceara ajutorul ghidat - mentorat, coaching, programe de coaching precum Career Booster. Este o investiție în ei pe care și-o vor recupera înzecit în viitor, ca urmare a transformării lor.

Cine ești astăzi? Ce ai vrea să știe lumea despre tine? 

Printre valorile mele de baza se află "dezvoltarea continuă", astfel că fiecare experiență mai aduce un pic de "upgrade" variantei de azi. Îmi place o vorbă: "ceea ce m-a adus azi aici, nu mă duce neapărat și mai departe". Azi sunt același om, însă mai curajos și mai împlinit. Transformarea pleacă de la călătoria pe care ești dispus sa o faci către "self awareness", cu bune și cu rele și e atinsă de acțiunile pe care le faci. Asta mă definește în prezent atât în viata personala, cât și în viața profesionala, ca și coach și lider. Vad că, indiferent de obiectiv, aceasta este și călătoria pe care am întâlnit-o în toate sesiunile mele de coaching. Sunt ușor de găsit pe LinkedIn pentru o discuție de business, marketing sau personala, un sfat, mentorat sau coaching.

Previous
Previous

Adina Mitroi, Career Shift STORIES

Next
Next

Claudia Bînță, Career Shift STORIES