Claudia Bînță, Career Shift STORIES

Career Shift STORIES

Career Shift e despre oameni. Despre visuri și temeri, povești autentice, echipă, vulnerabilitate și putere, curaj și explorări,  provocări și asumare. Comunitatea noastră e formată din zeci de profesioniști care ne-au acordat încredere, ne-au dat voie să-i însoțim pe o bucată din drum și să le fim parteneri de creștere și transformare. 

Aceste interviuri, pline de inspirație, ne deschid o ușă către o mică parte din călătoria lor și din cine sunt ei acum.


Despre Claudia Bînță

Mă măcina mai mult părerea celorlalți despre eșecul meu, decât acel proces în sine.
— Claudia

Claudia, participantă în Career Booster, este fostă sportivă de performanță, în prezent antrenor de tenis de masă pentru copii și adulți, în Sibiu, antreprenor la început de drum și HR Inspector & Payroll.

Puteți afla mai multe despre ce face Claudia pe:

Facebook: https://www.facebook.com/instructortenisdemasasibiu/ 

Instagram: https://www.instagram.com/claudia_antrenor_tenis_de_masa/ 


Cu ce obiectiv ai intrat în program?

Eram într-o perioadă în care simțeam că nu fac ceea ce îmi doresc, că munca pe care o realizam nu avea impactul pe care mi-l doream asupra mea și asupra celorlalți. Aveam câteva direcții despre ceea ce îmi doream să realizez din punct de vedere al carierei, însă nu știam exact ce să aleg. 

Principalul meu obiectiv a fost să îmi aleg drumul potrivit pe care să merg mai departe, astfel încât să mă simt împlinită de munca pe care o fac.

Care era cea mai mare teamă în acea perioadă?

Teama de eșec! Acesta a fost cea mai mare teamă a mea și încă lucrez la ea, însă nu mai are aceeași putere asupra deciziilor mele.

Întotdeauna m-am temut să îmi ascult instinctul, crezând că dacă nu va funcționa ce aleg, voi eșua. Mă măcina mai mult părerea celorlalți despre eșecul meu, decât acel proces în sine.

Care era narativul pe care ți-l spuneai, dar voiai să-l schimbi? Ce credeai despre tine?

O lungă perioadă de timp, mi-am spus că nu sunt suficient de bună, că nu o să reușesc, că o să eșuez. Mă etichetam dinainte să încep și îmi puneam constant piedici singură.

Ce simți că te-a ajutat cel mai mult în experiența din Career Booster?

Cel mai mult m-a ajutat deschiderea colegilor și a coach-ilor, toate exercițiile și orele de curs. Pentru mine cel mai important aspect în acest proces a fost că nu m-am simțit nici măcar o secundă judecată, pentru ceea ce îmi doresc să fac. Am avut o echipă minunată, vulnerabilă, cu multe idei și plină de susținere. 


Cum s-a transformat obiectivul tău?

Transformarea a început chiar în timpul programului. Am decis să aplic tot ceea ce învățam și făceam la curs, concret, în viața de zi cu zi, în alegeri și în planul de business. Dorința de acțiune, alegerea drumului profesional și îndeplinirea obiectivelor setate în timpul cursului au fost pentru prima dată mai importante și mai puternice decât teama de eșec.

Fotografie din arhiva personală

Ce rezultate concrete ai avut după terminarea programului?

La finalul programului știam exact că vreau să urmez calea antreprenorială, iar pentru a urma această cale aveam nevoie să îmi pun business-urile pe picioare. Aveam deja creat planul de creștere pentru business-ul meu pe tenis de masă, o posibilă colaborare pe acest domeniu, iar business-ul pe parte de estetică pe care mi-l doream de ceva vreme a prins contur din timpul cursului.

Ce i-ai sfătui pe alți potențiali participanți în Career Booster, care sunt într-o etapă de explorare și decizii în carieră?

Pe mine personal m-a ajutat extrem de mult Career Shift și recomand oricui dorește să își clarifice drumul profesional, persoanelor care poate nu au suficient curaj, persoanelor care au întrebări și nu știu ce să aleagă, dar și persoanelor care nu se simt înțelese și/sau susținute de cei din jur (aici mă includ). Am pierdut destul de mult timp, explicând prietenilor sau familiei, ceea ce simt și ceea ce aș dori să fac pe viitor, însă mă loveam tot timpul de răspunsuri negative, care pur și simplu mă întorceau înapoi, doar pentru că lor le era frică și îmi ofereau ca sfat frica lor. 

Mi-am dat seama că doar într-un grup, unde toți oamenii împărtășesc aceleași frici, aceleași temeri, aceeași dorință nebună de a face mai mult, aș putea evolua și așa am ajuns să intru în Career Shift. 

Dacă ar fi să dau timpul înapoi, aș alege la fel, fără ezitare! 

Mie personal acest curs mi-a oferit un avânt superb în viața profesională și le mulțumesc din nou pe această cale!

Cine ești astăzi? Ce ai vrea să știe lumea despre tine? 

În momentul de față sunt antrenor de tenis de masă pentru copii și adulți în Sibiu. Am ajuns la 5 grupe de copilași pe săptămână (față de 2 grupe câte aveam când am început cursul) și predau mai mult în acest moment și adulților (înainte aveam 1-2 adulți cu care lucram, în prezent am 5-6). Avem mai multe proiecte ce urmează să fie demarate, inclusiv un parteneriat cu unul dintre colegii mei de la Career Shift https://www.instagram.com/adrian.teodorescu.tenis/ el activând pe piața din București, pe tenis de câmp. 

Pe lângă antrenorat, dețin și o firmă ce se ocupă cu vânzarea de fillere cu acid hialuronic ReMedium. Un produs nou, inovator, pentru care avem deja feedback pozitiv de la toți clienții noștri. Firma a fost deschisă în martie, în timp ce făceam cursurile, a urmat o perioadă de câteva luni pentru obținerea tuturor avizelor și în luna septembrie am avut deja primele vânzări.

Puteți găsi produsele noastre momentan doar pe instagram: https://www.instagram.com/remediumromania/ 

Produsele se vând exclusiv medicilor.



Previous
Previous

Anca Lungu, Career Shift STORIES

Next
Next

Incertitudinea la locul de muncă și cum îi facem față